top of page

La logistica

És impressionant pensar que totes les coses que em faran falta per als 14 mesos vinents caben a les alforges que porto sobre la bici. Vaig investigar bastant per crear una llista de material, consultant les dels blocs d'altres cicloturistes, modificant-les per arribar a crear la meva. Intento portar el just i necessari per no tenir pes extra. Per exemple, no porto roba de bici molt tècnica, tinc sabates que serveixen tant per a la bici com per fer turisme i un necesser petit. Quasi tota la roba és de llana merina perquè s'eixuga ràpidament, abriga, no fa pudor i protegeix del sol. No aniré per regions poc transitades durant la meva ruta; per tant, porto poc material de recanvi per a la bici, amb l'esperança que si em passa alguna cosa estaré a prop d'alguna botiga de bicis en alguna ciutat. La tecnologia fa que el pes augmenti ràpidament, per tant, he triat productes d'una sola marca, Google Nexus, i una càmera de fotos amb capacitat per fer bons vídeos. En realitat, el material i l'equipatge que necessites per fer una ruta d'un mes et serveix per a 14 mesos, més alguns recanvis de bici.

 

Faci clic aquí per veure una llista de l'equipatge i material per al viatge.

Pots dedicar tant de temps i energia com vulguis a un viatge d'aquest estil, obsessionant-te amb tots els detalls o simplement deixar-te portar. La meva idea era no atabalar-me, però tot i així, em vaig cansar. No fa falta dir que vaig estar hores i hores planificant The Loong Way Home.

Si els diners (i el temps) fossin il·limitats, el meu viatge cap a casa podria ser mooooooolt llarg. Afortunadament, els meus patrocinadors m'han regalat la majoria del material i equipatge i vaig tirant dels meus estalvis per a totes les despeses diàries. Utilitzant els meus viatges previs com a referència i investigant una mica, he creat un pressupost del meu viatge amb les despeses de preparació i les que tindré durant els 14 mesos. Estan organitzades per categories i les despeses diàries estan a la part inferior de la taula. Encara que només és una aproximació, tinc previst gastar uns 16.600€ (uns $22.000) per als 14 mesos.

 

Taula del pressupost del viatge.

 

Taula de despeses actuals durant el viatge.

De tota la logística, planificar la meva ruta era la part més complicada. Tenia una idea general dels països i continents que volia visitar, i també alguns llocs destacats. Malgrat això, hi ha mil maneres d'arribar des d'un punt fins a l'altre. He calculat la meva ruta utilitzant Google Maps, basada en fer de 80 a 100 kilòmetres diaris amb un dia de descans cada sis. La ruta no està 100% definida i sempre pot anar canviant durant el camí, però, com a mínim, m'ha ajudat per poder fer uns càlculs previs per a la logística del viatge. 

 

Les estadístiques reals de la ruta

bottom of page